LCHF-sallad?

För ett tag sen hittade jag en bild på ett salladsfat hos en amerikansk LowCarb-bekantskap. Jag är inte helt säker på vilket tillbehör som skulle omvandla salladsfatet till LCHF, men det kan man ju själv hitta på något.

Jag tyckte det såg gott ut och ”stal” bilden för att senare komma ihåg kombinationen. Nu skulle  jag vilja ha er hjälp att identifiera vad som egentligen ligger på det där fatet. Vi kan också hjälpas åt att komma på någon bra kall sås att äta till. Det skulle kunna bli en bra bjudrätt, när man har fettskrämda på besök. Var och en kan välja mängden sås själv. Finns det något annat/mer som passar in i färgschemat och som kan finnas med?

  • knaperstekt bacon?
  • avokado?
  • kycklingbitar?
  • hackad tomat?
  • hackat kokt ägg?
  • ?
  • ?
  • ?
Vad innehåller denna LCFH-sallad?

Vad innehåller denna LCFH-sallad?

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

12 svar på ”LCHF-sallad?

  1. Brocollo verkar vara med, d v s ljusgrön blomkål som växer i spiral. God både rå och kokt.
    Oliver, Endiver
    Rhode Island-sås tycker jag om. Gör efter vår kokbok. Vispade grädden gär den god och fluffig.

  2. Nu fann jag namnet på amerikanska dressingen, Kraft, och jag tror jag hittade Kraft i sverige men inte blue cheese. Det är bara att söka blue cheesedressing på google så får man rubbet, t.o.m. receptet.

  3. De flesta blue cheesedressingar jag provat i Sverige är riktigt äckliga, hittade en amerikansk en gång i Stockholm som var god. Tyvärr minns jag inte namnet. Någon annan som hittat en god dressing? Nu gör jag min själv, vet ju också vad den innehåller då ;0)

  4. Jag bodde i California nåra år på 60-talet och där var mycket vanligt att äta sallad med nån dressing. Jag föll direkt för deras blue cheesedressing. Jag har glömy varumärkrt men det var ett känt och stort typ Felix. När jag kom till Sverige igen sökte jag denna dressing men aldrig att jag lyckats. Det var ju en majonässallad med blue cheesebitar så man borde ju kunna fixa till det. Även Thousand Island var stor inom samma varumärke

  5. Hemgjord majonnäs smaksatt med chili och vitlök tror jag skulle passa bra till! 🙂
    Möjligen också blandningen soltorkad tomat, fetaost, crème fraishe, smaksatt med svartpeppar… (mixad..)

  6. Till detta tror jag att det skulle passa bra med en sås baserad på majonäs. Ägg, bacon och majonäs är en bra kombination.

    En annan sås som passar till mycket annat är Creme Fraiche, smulad fetaost, olivolja och basilika. Väldigt bra till grillat under sommaren.

  7. Jag tror att det är kyckling, avokado, äggvita, äggula, bacon, tomat och möjligen keso eller smulad ädelost/feta.

    Vilken kall sås som helst till, örter, curry, saffran m fl.

  8. Lax, keso ser ut som om det är två rader med avocado men det kan vara sparris el broccoli, knaper stekt skinka, tonfisk, gissar hej vilt. Till det skulle jag göra några kalla såser med bas av turkisk youghurt och majonäs smaksätta med tex chilli vitlök, gurka, gullök, spännande kryddor, smakrika ostar, feta ost, oliver osv gillar att göra kalla såser med spännande blandningar tom krossade jordnötter, nötter av alla slag är gott i kalla såser tillsammans med chilli salt och peppar. Blanda kombinera det du tycker passar ihop.

Kommentarer är stängda.