Magic Bullet Coffee

När jag var på The Low Carb Cruise 2012 i maj träffade jag flera amerikanska kvinnor som jag lärde känna under förra årets kryssning. Tre av dem hade gått ner så markant i vikt att det var omöjligt att inte reagera. Jag frågade dem – en i taget – vad som hade hänt och svaret var enhälligt: De hade börjat äta LCHF – med betoning på HF – sen förra kryssningen, istället för den LowCarbDiet de ätit innan. Största skillnaden var mängden fett, men konsekvensen hade blivit mindre portioner eftersom fettet mättar.

Hemligheten är att starta dagen med Magic Bullet Coffee som frukost. Den fettbomben som vi säger hemma i min familj, står man sig på länge och den håller igång den mest trilskande mage. Vi lär oss mer och mer om nyttigheterna i kokosfett och nu har jag äntligen hittat ett sätt att få i mig det. Smör i kaffet är ingen nyhet för mig, men det skall jag skriva om i ett annat inlägg.

  • ca 2 msk ekologiskt kokosfett
  • ca 2 msk smör (osaltat för den känslige)
  • ca 2 dl kaffe

Inga mått är exakta och man gör som man vill med proportionerna. Syftet är att få i sig rejält med fett utan proteiner och kolhydrater redan från morgonen. Magen blir snäll och glad och kurrar inte innan det är dags för lunch.

Jag hade läst på Facebook om det amerikanska gänget som skulle ta med sig en Magic Bullet till kryssningen, men jag förstod inte riktigt vitsen förrän efteråt. Redan på 90-talet köpte jag mig en Magic Bullet på TV-shop, så det var bara att leta fram den och börja.

Så här två månader senare kan jag säga att det blivit ett begär. Det är några morgnar jag hoppat över och jag känner skillnaden. Det får bli ett eget blogginlägg om det så småningom.

Magic Bullet tar liten plats på köksbänken

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

85 svar på ”Magic Bullet Coffee

  1. Måste det blandas? Smör är ju så gott som det är.(Kokosfett har jag inget hemma).
    Dvs Dricka kaffet som det är och sleva i sig ett par msk smör till detta.

  2. Good way of describing, and pleasant piece of writing
    to obtain facts on the topic of my presentation subject,
    which i am going to present in academy.

  3. Its like you read my mind! You appear to know a lot about this, like you wrote the book in it
    or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is
    great blog. A fantastic read. I’ll definitely be back.

  4. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site
    with us so I came to check it out. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers!

    Exceptional blog and fantastic design and style.

  5. Om jag inte vill ha kaffe eller kokosfett, kan jag då ta 2 dl vatten och 4 msk osaltat smör? Tillsätta kakao (hur mycket? 1 msk?) eller vaniljpulver för få gräddliknande smak?

    Vad får detta för näringsfördelning och hur länge brukar ni stå er på dricka detta?

  6. Hej hej! Har testat MBC på morgonen och tycker att det funkar utmärkt, men eftersom jag tycker att det är svårt att få tiden att räcka till på eftermiddagarna så undrar jag om det spelar någon roll vilket mål om dagen man tar en kopp MBC?
    Tack för en fin blogg.
    /Anette

  7. Riktigt, riktigt bra och gott kaffe blir det! Nästan som en ny uppfinning! Tvärtemot vad en del tycker så ser jag en fördel i att den är mättande. Funkar grymt bra även med 2 msk kakao och 2 dl hett vatten istället för kaffe. Det blir riktigt, riktigt gott! Då får man dessutom den mörka chokladens hälofördelar med minimala mängde kolhydrater.

  8. Pingback: Reclaim LCHF | Vägen till 65

  9. Pingback: Hade kokosfett räddat mamma? | Vägen till 65

  10. Nu har jag testat detta Magic Bullet Coffee som frukost ett tag. I början sa magen ifrån rätt rejält men den har vant sig. De senaste dagarna har jag blandat i en liten äggula också. Visserligen blir det lite protein av det men det blir också vitaminer och mineraler och dessutom smakar det mycket bättre.
    Jag är alldeles för lat för att dra ner en massa disk så jag rör ihop det hela med en gaffel, funkar alldeles utmärkt.

    • Hej, det är en hel del nyttigheter i smör och kokosfett också, mer än man tror. När jag började visste jag inte att det finns en poäng i att inte äta protein på morgonen, jag gjorde det för att minska totala dagsmängden eftersom den blir rätt liten för mig som är kort i rocken. Jag testade med ägg för många år sen när ”äggmjölken” blev populär som ersättning för grädde. Jag kan inte säga att jag gillade det, så det blev aldrig någon hit för mig, men jag vet många som tycker om det så.

  11. Tack Margareta vilket super tips! 🙂 Har precis druckit en stor kopp till frukost och det var ju jättegott.Jag har inte heller fallit för äggmjölken så det här passar mig mycket bättre. Min man gillade det också. Kram Camilla

    • Kul att höra hur det sprider sig!
      Till min stora förvåning gick min man med på detta redan vid första försöket. Han kan annars vara rätt skeptisk till mina påhitt och det har varit rätt många under åren. Jag tar tex länge druckit Rooiboste med kokosfett och det har jag aldrig fått honom att ens smaka tror jag.

  12. Varför bör man inte använda äggmjölk till detta? Vad gör proteinet för skillnad?
    Jag tål inte mjölkprodukter något vidare och har svårt för att dricka svart kaffe.

  13. Hej Margareta!
    Vi träffades ju i Säffle men jag kan inte minnas att jag hörde om detta.
    Synd att jag har gjort mig av med min gamla Bullet, jag tyckte att den var kladdig och läckte och vissa saker den skulle vara bra för fastnade i behållaren eller var svårt att få ut från den större p.g.a. ”ränderna” inuti.
    Men, en fråga i sammanhanget: har det vänt för dig med viktminskningen?

    • Hej Yvonne!
      Jag drack mitt kaffe varje dag i Säffle och jag lurade på några i vår stuga också, mer än så vet jag inte om jag pratade om det.
      Det var innan vi åkte till USA jag hörde talas om det. Mitt resultat hittills är ganska blygsamt men det ligger ute under blogginlägget Mer dal än berg i banan. Vi får se vad som händer framöver.

  14. Pingback: Fettbomb | Vägen till 65

  15. Köpte en variant på Netto för en tid sedan för inte mycket alls – visserligen marknadsförd för att mixa barnmat, men det spelar ju ingen roll vad det står på den. Var Melissa tror jag – mycket billigare än ”riktig” och funkar utmärkt.
    Dock inte provat det här då min mage inte tål vare sig kaffe, kokosfett eller frukost :/ (IBS-D)

    • Melissa kan mycket väl vara den jag såg, minns bara inte var Netto har jag aldrig varit på så det måste finnas fler ställen. I princip kan man använda vilken mixer som helst, men den här är väldigt smidig.

  16. OK, tack! Får sätta maken på letning; han brukar vara bra på att hitta både bra och billigt. 😉

  17. Haha, nu har även jag blivit tillräckligt nyfiken för att pröva på! Låter ju som bästa frukosten när man har bråttom.
    Var köper man en sådan där mackapär? Googlar jag ”Magic Bullet” får jag bara upp ett helt set med 17 delar …

    • Den enkla MagicBullet jag visar är 1.0, den du hittar är 2.0.
      Jag köpte min för ca 10 år sen från TV-shop.
      Jag tror att det finns en version kvar som inte är ”äkta” dvs det lönar sig inte att söka på Magic Bullet.
      KAN ha varit Teknikmagasinet eller Biltema men jag minns inte dessvärre var jag i somras såg den.

  18. Sen jag skrev inlägget har jag själv ökat smörmängden. Magen mår så bra och skallen blir så snäll – inte ett craving så långt ögat når än så länge.

  19. Hej Margareta, vilken intressant blogg du har startat.
    Vi träffades på Lowcarb-cruisen i maj. Idag har vi testat Magic Bullet Coffee. Min man som normalt inte kan dricka kaffe utan socker (han använder kokossocker) sa: Sämre har man druckit.
    Vilken ”storm i ett vattenglas” det blivit för att ni mäter ketoner i blodet. Anna Hallén hade ju inte ens läst så mycket så hon visste att det är i blodet och inte urinen ni mäter. Vi följer tacksamt era resultat.

    • Välkommen hit och tack för uppmuntran.
      Anna Hallén hävdar på sin egen Facebooksida att hennes blogginlägg *PANG* inte alls handlar om just våra mätningar. Hon kände inte ens till att detta experiment pågår, det verkar vara en missuppfattning helt och hållet. Det var bara ett ”märkligt” sammanträffande att Monique Forslund börjat blogga om detta experiment och att det sammantaget med andra händelser inspirerat mig att starta en egen blogg.

Kommentarer är stängda.