Magic Bullet Coffee

När jag var på The Low Carb Cruise 2012 i maj träffade jag flera amerikanska kvinnor som jag lärde känna under förra årets kryssning. Tre av dem hade gått ner så markant i vikt att det var omöjligt att inte reagera. Jag frågade dem – en i taget – vad som hade hänt och svaret var enhälligt: De hade börjat äta LCHF – med betoning på HF – sen förra kryssningen, istället för den LowCarbDiet de ätit innan. Största skillnaden var mängden fett, men konsekvensen hade blivit mindre portioner eftersom fettet mättar.

Hemligheten är att starta dagen med Magic Bullet Coffee som frukost. Den fettbomben som vi säger hemma i min familj, står man sig på länge och den håller igång den mest trilskande mage. Vi lär oss mer och mer om nyttigheterna i kokosfett och nu har jag äntligen hittat ett sätt att få i mig det. Smör i kaffet är ingen nyhet för mig, men det skall jag skriva om i ett annat inlägg.

  • ca 2 msk ekologiskt kokosfett
  • ca 2 msk smör (osaltat för den känslige)
  • ca 2 dl kaffe

Inga mått är exakta och man gör som man vill med proportionerna. Syftet är att få i sig rejält med fett utan proteiner och kolhydrater redan från morgonen. Magen blir snäll och glad och kurrar inte innan det är dags för lunch.

Jag hade läst på Facebook om det amerikanska gänget som skulle ta med sig en Magic Bullet till kryssningen, men jag förstod inte riktigt vitsen förrän efteråt. Redan på 90-talet köpte jag mig en Magic Bullet på TV-shop, så det var bara att leta fram den och börja.

Så här två månader senare kan jag säga att det blivit ett begär. Det är några morgnar jag hoppat över och jag känner skillnaden. Det får bli ett eget blogginlägg om det så småningom.

Magic Bullet tar liten plats på köksbänken

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

85 svar på ”Magic Bullet Coffee

  1. Det här låter ju jätteintressant, skulle vilja testa själv men jag är lite skygg med att äta eller dricka kokokolja, varken virgin eller refined, p g a påföljande illamående. Hur länge innan du äter nästa mål efter detta morgonkaffe? Har en 16-årig kaffetokig dotter som också skulle vilja tappa lite i vikt. Är det lämpligt för tonåringar tror du?

    • Ibland äter jag direkt efter och ibland väntar jag. Är jag hungrig eller ska åka iväg och inte vet när det blir lunch äter jag, är jag inte hungrig äter jag inte. Idag tex är jag hemma och inte särskilt hungrig, då blir det bara kaffet.

    • Det låter mycket bra för en så aktiv kille som det där verkar vara.
      Absolut värt att testa. Jag är inte så exakt med proportionerna, det varierar med humör och magkänsla.
      Som jag skrev i början av det här inlägget fattade jag ingenting när amerikanerna i förväg pratade om hur de skulle fixa sitt Magic Bullet Coffee under en veckas kryssning och nu är jag själv fast. Jag hade apparaten med mig till LCHF-magasinets campinghelg i Säffle..

  2. Hej och grattis till nya bloggen. Det verkar som att Volek gjorde stort genomslag på kryssningen. Ska själv prova om 85:12:3 fungerar för mig att gå ner i vikt på, startade en tråd på KIF om det häromdan.

    Hursomhelst nog tjatat om mig – testade mixerkaffe idag, och blev inte besviken. Kaffe med grädde minus vassle, precis! Enda problemet jag upplever är att kaffet hinner bli kallt när man först häller det i en kall mixer, och vidare till en kall kopp – jag får se till att förvärma allt nästa gång.

    (protip: lättare att mäta kokosfett och smör i gram, knappt 30 av varje…)

    • Jag vet inte om Volek gjorde så stort genomslag under kryssningen. Det var väldigt många talare där och jag själv uppfattade honom som en i mängden av många duktiga och förtroendeingivande. Som jag skrivit var jag själv ganska skeptisk för jag hittade inte något ”nytt” i det han sa. Teorierna är de vi alltid pratat om. Det som hände var att flera amerikanare (inkl Jimmy Moore) började testa med blodvärden och att resultatet inte blev det förväntade till en början. Vi som hållit på länge med LCHF har trott och tagit för givet att vi varit i ketos utifrån de utgångsvärden vi tidigare haft.

      • Hej Margareta!
        Jag undrar några saker om denna dryck som låter både god och praktisk:
        1. Hur kan du överleva en hel förmiddag på bara ett par matskedar fett?
        2. Jag tycker det låter konstigt att äta bara fett vid en måltid eftersom det ger så lite näring, vitaminer mm. Hur tänker du om det?
        3: Menar du att det viktiga här är att inte äta frukost i övrigt utan bara drycken?

        • 1) Jag äter betydligt mer än ”ett par msk fett” jag äter 4 msk fett och ibland mer. Jag ökar ibland smörmängden ytterligare.
          2) Det här är en måltid av tre per dygn!
          3) Jag klarar inte längre att äta mer, från början var det här mitt kaffe som avslutade en ”vanlig” LCHF-frukost med äggröra eller en matrest. Att jag bara dricker kaffet nu är för att jag sen jag kom i den djupa ketosen helt enkelt inte klarar att äta mer. Det tar STOPP. Jag har testat 🙂 Det tog ett tag innan jag fattade att jag inte var så hungrig som jag varit innan.

          Smör och kokosfett innehåller en massa nyttigheter som vi behöver.
          Läs i Finelis databas om smör så får du se.

  3. Pingback: Vad äter jag? | Vägen till 65

  4. Tack snälla Margareta för tipset om Magic Bullet Coffee! MYCKET godare än kaffe med grädde och mindre kolhydrater. Det lär dock finnas lite grann i själva kaffet. Äntligen får jag daglig glädje av min Magic Bullet. Jag vägde smör och kokosolja och det blev ca 50 gram. Bäva månde de fettskrämda! 🙂 För min personliga del tycker jag att det är väl så gott med saltat smör. Jag har t o m ibland tillsatt salt till mitt kaffe med grädde.

  5. Åhh detta måste jag prova då jag märkt att för mkt grädde hämmar min viktminskning, har dessutom svårt att äta på morgonen när man ska iväg 🙂

    • Då kan du ha hittat något för din smak. Så är det nämligen för mig. Jag är varken sugen eller glad i att fixa mat på morgonen. Den här kaffemuggen går fort att göra och maskinen står alltid framme.

  6. Testade oxå nu på morgonen/förmiddagen – och vill ha en mugg till!! Fortfarande sugen… så jag tar nog TVÅ Magic Bullet idag… Klarar man det, tror ni?? Det visar sig…

    Om man vill ha frukost oxå, hur länge bör man vänta då, med tanke på att vitsen var att inte blanda protein och kolhydrater, bara fettet direkt på morgonen? Räcker halvtimme? Längre? Brukar inte vara hungrig på morgonen annars, men just idag är jag det?!

    • Jag har inte en tanke på tiden mellan kolhydrater och protein. Vitsen är att jag blir så nöjd av kaffet att jag inte behöver mer. Om maken gör en äggröra till mig vid frukost eller om det finns matrester jag gillar så äter jag det också – men då blir det garanterat ingen lunch den dagen och den kan ju passa bra ibland.

  7. Läste denna tråd alldeles nyss och prövade med cocosfett, smör och kaffe. Lät kaffet smälta fettet och rörde om med en sked. Lika gott med smör istf grädde. Har inga problem med separationen av fett och grädde men i morgon ska jag pröva med mixerstaven. Det låter supergott.
    Förresten Margareta Grattis till denna bloggen! Har bokmärkt och kommer att följa.

  8. Testade nu på morgonen. Smälte smör och rörde ihop med kokosfett i en kopp, Sen i med kaffe och rörde igen. Inte så skummigt men heller inte delat i lager så man behöver knappast vare sig magic bullet eller stavmixer för att få i sig fettet. 🙂

    • Alla sätt är bra bara man trivs med det.
      Jag gillar det mixade kaffet för den skummiga känslan.
      Smör direkt från kaffet har jag haft på jobbet i många år, i brist på grädde som surna fortare.

  9. OK… Låter ni kaffet smälta fettet, eller smälter ni det i micron först, sen i med kaffe och kör med mixern? Spelar det nån roll????

  10. Det ser interessant ut. Måste prova med en stavblender. Har inte Magic Bullet men det har svägermor, och hun använder den själv.
    Alternativ till dom 2 kokte ägg och en ostskiva jag får till frukost kl. 6.30.

  11. Jag dricker inte kaffe, fungerar det lika bra med thé? (dricker grönt och rött)

  12. Och, glömde jag skriva, det stänker inte om du använder den smala, höga behållaren som följer med stavmixern.

  13. Det är faktiskt jättegott, Tommy! Både kaffet och äggmjölk, även om kaffet går vinnande där. Fast idag glömde jag bort att ta det osaltade smöret!

  14. Pingback: Ketonmätning – vecka 3 | Vägen till 65

  15. Pingback: Vecka två | Vägen till 65

  16. Mmm, kankse man skulle testa. Nu har jag gett bort min Magic Bullet till mina föräldrar, men det kan kanske funka med en vanlig stavmixer… 🙂

    Jag är dock skeptiskt… Jag har faktiskt inte enst testat äggmjölk (eller vad det kallas). Detta ser dock godare ut. Osaltat smör står alltid på min inköpslista så det finns alltid hemma.

    /Tommy

    • Jag har heller aldrig fallit för äggmjölk och enligt tesen jag lärde mig i USA så faller äggmjölk direkt eftersom den innehåller protein. Vitsen med detta skall vara att kicka igång systemet på fett redan från morgonen. Jag vet många som kör med stavmixer, enda skillnaden är att du får passa så det inte skvätter. Vitsen är att det INTE blir kaffe och fett i skilda lager. Det skall bli mer som ett enda skum – typ Kaffe Latte eller nåt sånt. Då är det godast.

  17. Drinken är godare är man tror.
    Satsa på osaltat smör i början, då är det EXAKT samma sak som vispgrädde, förutom vasslan!
    Kokosfett kan du använda utan smak om den stör dig.

  18. Aha! Är det såå en Magic Bulletkanna ser ut! Undrar om det går att få tag i en sådan nu?
    Själv har jag hällt allt i behållaren för mixerstaven och mixat för att sedan hälla upp i en Starbuckstermos (för att hålla värmen) och dricka ur den.
    Kan tänka mig att resultatet blir lika.

    • Det går lika bra som du gör, jag häller över mitt kaffe efteråt för jag tycker inte den där plastmuggen är så god att dricka ur. Fördelen är främst är att det inte skvätter.

Kommentarer är stängda.