Vardag

20121211-093037.jpg

Tillbaka till vardagen och det som är min svåraste period på året.
Adventstid är full med frestelser av sådant jag gillar och verkligen har svårt att avstå.

Clementiner (har redan ätit ett par stycken), nötter och mandlar (russin), glögg och PEPPARKAKSDEG.

I say no more. Ingen deg i sikte ännu.

Första julbordet som jag åt i söndags klarade jag hyfsat. Det blev en clementin och smakprov på glöggen förutom allt för mycket god LCHF-vänlig mat.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Vardag

 1. Blev alldeles paff i morse när jag mätte mina ketoner!
  Låg på 2.0 trots lite vin och julbord (som i och för sig var under kontroll) i torsdags och några pepparkakor, lite deg, två saffransskorpor och en clementin vid pepparkaksbaket i lördags!!!
  Det var mitt första avsteg på 15 månader och jag trodde jag skulle flyga ur ketosen. Hade åkt ur någon vecka tidigare när jag var sjuk och fick sedan kämpa mig tillbaka långsamt och så är man tillbaka så snabbt efter en sådan urballning.
  Laddade i och för sig med en hel del fett för att inte trigga på mina utsvävningar men tycker ändå att det känns lite konstigt. Det borde väl inte vara så lång eftersläpning så att det kan komma ett bakslag fortfarande???

  Dessvärre låg mitt blodsocker på 6.8 samtidigt och på vågen händer ju ingenting, trots att jag i stort sett legat i optimal ketoszon sedan i somras…
  Finns det en stark koppling mellan att ha förhöjt fasteblodsocker och att inte gå ner i vikt trots att man ligger i optimal ketoszon???

  Kram Cecilia

 2. Usch, visst är det svårt! Jag har faktiskt hoppat över jobbets julbord i år bara för att jag inte litar på mig själv riktigt ännu. Här blev det LCHF-kladdkaka för en dryg vecka sedan och jag kämpar fortfarande med det 1,5 vattenkg jag gick upp då!

Kommentarer inaktiverade.