På rätt väg

Min förkylning till trots verkar det den här veckan fungerat bra med återhämtningen från semesterveckan och sambandet med ketonvärden och viktnedgång är lika tydliga som de varit innan.

Ketonmätning 2012 – vecka 43

Siffrorna från förra veckans medeltalsdiagram stämde inte riktigt för jag hade inte gjort rätt med första veckan där man skall jämföra med noll. Nu stämmer den totala viktminksning på 3 kg (även om medeltalet inte nådde ända dit) och även veckonummer och allt annat är rätt.

Det som glädjer mest är att jag snart är där igen och nu när jag återigen vet att det tar minst tre veckor totalt att komma tillbaka så är det bara att lika återigen konstatera att det inte är värt besväret.

Det vecka 30-32 har gemensamt med vecka 40-42 är att viktminskningen tycks fungera väldigt bra under perioder av stigande ketonvärden.

Vad som är hönan eller ägget under berg-och-dalbaneveckorna 33-38 vet jag inte på rak arm, men jag skall försöka klura på det med hjälp av mina anteckningar, både här på bloggen och i mitt Excelark.

Livet kanske helt enkelt var brokigare då? Det jag vet är att jag vecka 34 började med intensivt dubbel-(trippel)-arbete efter lång halvtidssjukskrivning pga yrseln som försvann 21 aug dvs i början av v 34.

Kan det vara så enkelt? eller rättare sagt svårt? Vi pratar ofta om stress som viktminskningshinder, men har vi det bevisat?

Just nu har jag lika mycket jobb (vanlig anställning som IT-ansvarig på en grundskola 75%, LCHF-magasínet ca 50% och till det bloggen och andra tidstjuvar på internet, men jag försöker sen semestervilan på Kreta se till att kvällarna inte blir lika sena och använder en semesterdag i veckan på jobbet för att bättre få ihop ekvationen med LCHF-magasinet.

Drömmen vore om LCHF-magasinet kunde öka så mycket att jag kan gå ner lite till på jobbet så att det blir 100% i slutänden och inte som nu 125%.

Länk till presentation av oss som jobbar med LCHF-magasinet.
Länk till LCHF-magasinet.

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”På rätt väg

  1. Låter bra att du är på banan igen. Jag har redan prenumererat på LCHF-magasinet för nästa år. Det är ju den seriösa LCHF-tidningen.
    Har en annan fråga litet OT i detta sammanhang. Hur går det med Cedrick och hans figur? Hur mycket extra fett får han? Här säger veterinärerna att hundar inte ska ha så mycket fett. Det räcker med det fett som är i köttet. Jag ”Barfar” min labbetik. Men inte fullt ut med råa kycklingben ännu.

  2. Så härligt att du är på väg tillbaka där du var innan semesterresan. 🙂

    Tror att stress kan vara lika dålig vare sig den känns negativt eller positiv eller då man inte känner efter alls. Hade jag tänkt till för några år sen när jag gjorde flera stora förändringar samtidigt och varit lite mer observant så hade jag sett att jag började öka på mitten, diagnosticerades med högt blodtryck också. Gissar att jag varit på god väg att få diabetes, men med lchf har jag vänt trenden (bara lite gramse på mig själv att jag inte kom till insikt tidigare). Tack också Margareta för alla dina ovärderliga kloka tankar och tips.

  3. Ur senaste Tara: Lyssna när stressklockan ringer för dig! Enligt Arne Lowden, docent på Stressforskningsinstitutet vid SU, finns det flera tecken på att du kan befinna dig i en skadlig arbetssituation…. Bukfetma är en varningssignal! Stresshormonerna påverkar hjärnan så att de viktiga anabola processerna avtar. Man bunkrar fett runt magen.

    Ibland påstås det ju att man äter fel eller för mycket när man stressar, men detta är ju något helt annat och helt fysiologiskf.

Kommentarer inaktiverade.