Beställa blodsocker/ketonmätare

Det märks i min e-post att LCHF-magasinet med artikeln om hur jag mäter ketoner i blod har kommit till prenumeranterna under min semester. Många har varit här på bloggen och letat efter hur man får tag i en ketonmätare (egentligen en blodsockermätare som även klarar mätstickor för ketoner) och inte hittat eftersom det jag skrivit hamnat i blogghavet redan. Därför kommer det en repris här med länken till det företag i Sverige där man kan köpa en ketonmätare och även de mätstickor som behövs. Det är nu över 400 som klickat på min förra länk till företaget så intresset är stort.

Företaget heter A. Menarini Diagnostics (klicka på länken som kommer du rätt i deras webshop) och de säljer en blodsockermätare som även tar mätstickor för ketoner.

GlucoMen LX PLUS Kit, mätare för blodsocker- & ketoner

Det blogginlägg som jag skrev för länge sen om mätaren som heter Abbott Freestyle Precision gäller inte längre eftersom de inte säljer sina mätare till allmänheten. När jag beställde min mätare från dem i maj var själva mätaren med tillhörande blodprovstagare gratis, men jag fick själv på Apoteket köpa de dyra mätstickorna (olika för glukos och ketoner). Diagnosicerade diabetiker får stickorna gratis på recept.

Jag minns att jag undrade hur länge det här skulle fungera,  när jag spred info och länk till både mina bloggläsare och till Monique ”Lifezone” Forsberg och därmed hennes bloggläsare. Jag hade inget behov av att få mätaren gratis, men tänkte att de tjänar så mycket på stickorna att det kan vara en affärsidé de har.

Så var det alltså inte, det tog några veckor och sen var den enda mätaren hos Abbott som förutom glukos även mäter ketoner borta från hemsidan och de som frågade om att få köpa den fick ett negativt svar.

Sen dess har det gått många turer och de turerna handlar om att beställa från utlandet (både mätare och stickor) och det kan den som är intresserad googla efter hur man gör.

Jag tänkte här på bloggen bara bidra till mina läsare av LCHF-magasinet att det finns en väg att beställa och betala för sig här i Sverige och den länken är den jag skrev ovan (Menarini Diagnostics).

Vi kan använda den här tråden till ”Frågor & Svar” kring det praktiska hur man mäter. Då kan jag och den som också har erfarenhet svara på ett och samma ställe för att göra det enklare. Jag försöker styra mina mailfrågor hit, så slipper jag drunkna :-), många ställer samma frågor och då finns det ju bra svar att hitta om vi samlar dem på ett ställe.

.

 

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Beställa blodsocker/ketonmätare

  1. Cecilia: Härifrån har jag beställt två gånger och betalat i för väg via PayPal. Det har fungerat väldigt bra! Dessutom nästan halva priset mot apoteket hemma (även när frakten är inräknad!).

    http://www.allarznei.de/index.htm

    Skriv in artikelnr i sökrutan: 6905386

    Vet inte, men kanske dom har mätare också, till bra pris!

    • Jag får det till att frakten kostar 15 euro. Därför har jag inte beställt från dem. Det står att det kostar det inom eu. Har du köpt för över 40 euro och sluppit frakten?

  2. Hej Margareta och välkommen hem igen!
    Har du koll på länkarna till de utländska siterna för att köpa sticker till Abbots mätare? Tänkte försöka leta upp dem ikväll men tänkte att du kanske hittar dem lättare i dina äldre inlägg?
    Kram och tack på förhand!
    Cecilia

Kommentarer är stängda.