30 dagar Carnivore Challenge

Nu är jag i Göteborg och ska få veta vad som hänt under senaste tidens utmaning. Under senaste besöket på FunMed, fick jag som förslag att testa Carnivore under 30 dagar. Tanken är att eliminera allt som kan tänkas störa matsmältningssystemet och läka mag- och tarmkanalen. Ungefär som när jag redan 2004 åt bara fisk och smör under 3 veckor. Jag fnittrade lite, eftersom det inte skulle bli jättestor skillnad mot hur jag redan äter. Jag har länge ätit väldigt enkelt och spartanskt när jag fixar maten själv. Det som blev nytt var att under så lång tid avstå från det andra bjuder på och i övrigt vanlig utemat. Det blev lite ovanliga beställningar och en del extra planering.

Restaurangmåltid under 100% Carnivoreperioden. Strimlad biff med skirat smör.

Efter Carnivoreperioden tog jag prover för att jämföra vad som hänt och i morgon är det dags att utvärdera. Det blir spännande

Många provrör blir det

Det jag är mest nyfiken på är om det är 100% Carnivore som gäller för att städa ur systemet eller om det räcker med 80-90% dvs en utpräglad animalisk mat till vardags, men med vissa tillägg. Jag tycker om att bryta kött-, kyckling- och fiskätandet ibland. Någon sallad, grönsaksgratäng eller blomkålsris för att nämna något. Jag var på restaurang och åt råbiff för ett tag sen och den serverades med lite tillbehör som är helt ok på keto, men inte på 100% Carnivore eftersom det var maten djuren äter ?, det passar mig bra men förstör jag hela rensningsprocessen om jag petar ner lite växtdelar?

Mottagningskommittén i Göteborg

Vi hade en liten Carnivore Meet up i Göteborg när jag kom hit idag. Vi handlade i Saluhallen och testade sen olika inälvor, fermenterat kött och att göra korv helt utan tillsatser.

Carnivore kräver inälvsmat för att bli komplett näringsmässigt. Jag äter gärna lever, men där går gränsen. Fick testa njure idag och det var ingen höjdare. Nej tack. Så länge vi missar den delen behövs nog lite mer varierad kost.

Fermenterat kött var ätbart men ingen delikatess. Kanske det tillför lite extra till bakteriefloran.

Korv var kul att göra. Har inte gjort nån sen jag var barn. Det gav mig inspiration att komponera ihop något ”snabblagat” att ha i frysen. Det är svårt att hitta bra korv utan tillsatser.

Tack Östen, Ann-Ida, Martina och Emmalee för en jätterolig eftermiddag.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”30 dagar Carnivore Challenge

  1. Tack så jättemycket för din information du delar med dig om Carnivore mm.
    Min son som är otroligt påläst om det, LCHF mm mm tycker jag ska börja med Carnivore. Och även åka till hälsohem i Ungern där de tydligen har lyckats bota flera tillstånd med Carnivore. Vid 70 års ålder orkar jag nog inte med den omställningen. Jag har ätit LCHF i 10 år och emellanåt någon vetebulle eller bakelse. Den största faran för mig är all glass och framförallt mjukglass under sommarhalvåret.

Kommentarer inaktiverade.