Hur mår mitt blodsocker?

Tack bra

Visserligen är det inte mitt blodsocker jag så ofta mäter, men att mäta glukos kontinuerligt i vävnaden ger ungefär samma resultat. Första tiden med kontinuerlig glukosmätning (CGM) var ett berg-och-dalbaneäventyr.

Jag kunde helt enkelt inte låta bli att testa vad som händer. Hur fort det går att höja, vad som höjer, hur länge det pågår, när och varför det blir rekyler (väldigt låga värden som resultat av väldigt höga) och varför blir det en markant höjning när jag låter bli att äta och hur ser gryningsfenomenet ut och går det att påverka?

Målet för mig är en så jämn och låg glukoskurva som möjligt och nu är jag där sen länge, jag har bara inte rapporterat.

Tre dagar med väldigt få kolhydrater.

Syftet med min i mångas tycke väldigt låga glukoskurva är att inte behöva producera så mycket insulin för tesen är att jag lätt pga pre-diabetes överproducerar insulin och att det bidrar till fettinlagring, medan låga insulinnivåer motsatt bör bidra till uttömning av fettdepåer. Tyvärr kan vi inte mäta insulin själva, men de få gånger jag fått labtester är de i överkant, så tesen verkar stämma så långt.

För er som inte vet är jag pre-diabetiker utan diabetesmediciner.

Tidigare inlägg om min CGM-mätning

Nytt verktyg CGM – Del 1
Nytt verktyg CGM – Del 2
CGM möter Sockertrollet

Nytt verktyg CGM – Del 1
Nytt verktyg CGM – Del 2
Del 3 CGM möter Sockertrollet1 svar på ”Hur mår mitt blodsocker?

  1. Det där vill jag veta mer om! Mitt blodsocker pendlar mellan 4 och 6 nuförtiden, fasteblodsockret ligger runt 5,5 men börjar sakteliga gå lite neråt i dag 5,3. Vet det är gryningsfenomenet . Enstaka gång kan det gå upp över 6 till 6.5 men det beror väl på vad jag har ätit. Håller det strikt men ibland testar jag med mindre strikt men det funkar inte. Haft två en 24 tim fasta och en på 22 timmar, funkade hur bra som helst. Varför jag mäter mitt blodsocker är mitt problem med gula fläcken. Fick på hö öga för ca 2 år sedan och det har gått tillbaka! Men till min stora förvåning har det kommit på vä öga nu! Bara svullnad. Varför det kommit på vä öga fattar jag inte riktigt eftersom jag varit så strikt hela tiden sen i våras.Och vem ska man fråga?! Min ögonläkare kunde inte svara på det men höll delvis med om att kosten var viktig. Jag mår dock bra annars och varit frisk hela tiden. Tycker att hjärnan funkar bra, sover hela nätter för det mesta behöver inte gå på toa lika mycket. Jag är också doftöverkänslig och har problem med hosta men märkte häromdagen att jag inte hostat på ett tag! Så visst fasen fortsätter jag så här och får ta striderna med omgivningen!

Kommentarer inaktiverade.