Exempel hos Martina

Martina Johansson bloggar om ”Att äta för ensidigt

Att själv få vara exempel på en som inte äter ensidigt känns ju smickrande. Jag är verkligen en person, som precis som du Martina helst äter väldigt ensidigt och det blir väldigt lätt Carnivore om hjärnan får välja. Eftersom jag ätit så mer eller mindre sen 2005 och inte rått på mina inflammationer (inklusive lipödem) har jag gett upp tanken att fortsätta försöka med carnivore nu när det blivit en fluga i LCHF-kretsar. Istället har jag anammat “Keto för lipödem”-tänket (det finns en Facebookgrupp som heter ”Lipödem & ketogen kost” om någon är intresserad) där mikronutrienterna i grönsaker är väldigt viktiga för den läkande helheten. Ett mål är att rotera minst 10 grönsaker under en vecka och därför har jag det i bakhuvudet när vi handlar mat. Sen måste jag också erkänna att det händer att en del av de grönsakerna blir liggande kvar i kylskåpet när jag återigen trillat dit på carnivorestuket för att det är så enkelt och därför passar mig.

Jag har fått så bra resultat, både hälsomässigt och viktmässigt sen jag började tänka om mot “näringstät” mat att jag förstår att vi har hittat något som faktiskt kan fungera. Det är det jag främst skriver om just nu på min blogg.

Kommentar till mina mattallrikar:

Den första är ett exempel på självbärande mat. Ett uttryck jag använder för ketomat som inte behöver massor av tillsatt fett. Det är en bit rökt sidfläsk, lite surkål och smörstekt spenat.

Det undre exemplet är inte ett dugg självbärande. Det är mager kalvsylta, men med bra innehål, jag har gjort den själv. Då krävs det massor av smör eller annat animaliskt fett om man vill äta keto. Avokadon är självbärande i sig själv, men inte så mycket att den tillför fett och sen lite surkål till det.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Exempel hos Martina

  1. Hej Margareta – du är min idol! Ditt kämpande för att lyckas gå ner i vikt trots att du är både kvinna och lite till åren – är precis mina problem också. – Nåväl – här en fråga idag: Jag ser på bild 2 att det ligger 4 ”block” där – är det rent smör? Är det inte svårt att äta allt det ”rått” – utan att få mosa in det i ngt, t ex riven blomkål el dyl.? Nästan vad som helst. Jag skulle inte klara det….
    Varma hälsn /Berit

    • Åh tack, Det är vanligt smör och en gammal bild men jag kan numer inte äta det så, jag kokar det innan och klarnar så egentligen är det ghee numer och jag smaksätter det ofta under kokningen

  2. Jag har också börjat äta carnivore, mycket av bekvämlighet men kommer nu gå tillbaka till keto. Minns ju att när jag började med keto mådde jag riktigt bra och hade energi till tusen. Du skriver att du roterar mellan minst 10 grönsaker, vilka grönsaker använder du då och som har någon form av näring i sig? De jag använder ofta är spenat, grönkål, sparris, vitkål, romansallad ….. sen tar det stopp! Sen vet jag att jag använder lite för mycket mejerier fortfarande men jobbar på det…

  3. Har börjat lyssna på Dr Eric Berg som förespråkar keto. Har fått en mycket bättre förståelse över mitt ätande och vad som orsakar det och vad resultatet blir. Är med all säkerhet insulinresistent och förstår att mitt ätmönster med all säkerhet stoppat mig från att bli ”frisk”. Det är så kul att hela tiden komma till nya insikter. Förstår din tanke kring olika grönsaker och behovet av tillsatt fett.

Kommentarer inaktiverade.