Sibylla kokkorv

Under alla mina LCHF-år har det funnits perioder då jag inte ätit korv pga omöjligheten att hitta bra korv. Det har känts tråkigt eftersom korv är så praktiskt och jag tillhör dem som gärna hoppar över att ägna tid åt matlagning.

Därför blev jag så glad när jag hittade min favoritkorv genom tiderna i en vanlig hylla på vår lokala ICA. (Tidigare fanns den bara i 50-burk hos grossist). Det är 6 korvar á 50 g och jag klarar mig umärkt på två. Innan har jag undvikit potatismjöl, men nu på senare tid har jag accepterat det eftersom jag insett att det är vetemjöl (gluten) jag skall undvika.

Sibyllas kokkorv naturell

Den har bra värden redan naturell, men för att det är så gott kan jag lägga på lite majonnäs och då ökar fettkvoten ytterligare.

Sibyllas kokkorv med 20g majonnäs.

Näringsinnehåll:
Energi: 220 kcal
Protein: 8,5 g
Kolhydrater: 2,5 g
Fett: 19 g

Skaldemans fettkvot:

Utan majonnäs
19/(2,5+8,5)=1,7

Med majonnäs
35/(2,9+8,7)=3,0

Ni som är lite kinkiga kan sluta läsa här och för er andra kan jag avslöja:
Den här burken går att öppna med fingrarna och med tillgång till servetter och en tub majonnäs är en akut situation lätt att lösa.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”Sibylla kokkorv

  1. Var på väg att köpa en burk igår efter att Tommy skrivit om den men insåg att kötthalten var ganska låg och ångrade mig då! Har hittat kokkorv med 82% kötthalt, känns inte det bättre?
    Återigen TACK för en kanonbra blogg, du skriver så jättebra!
    Cecilia

    • Ja vad skall jag svara på det! Jag begränsar inte bara kolhydrater utan även protein och då är hög kötthalt inte någon bra lösning.
      Jag vill helt enkelt ha till en bra fettkvot och det har jag hittat i Sibyllakorven. En korv med 82% kött kan inte ha hög fettkvot också.

  2. Jag har aldrig varit mycket för korv. Däremot han jag lever med! Varje gång jag är tom på idéer på vad vi ska äta och frågar honom säger han ”korv”.
    När min pappa var själv hemma, gick han på Konsum och handlade, ja just det, korv, då sa en bekant som stod bakom honom ”jasså, du är ensam hemma”!

    Tänkte att detta med att gilla korv är manligt. Kanske för att det är så enkelt? (Om man nu inte är kock, som Tommy, eller väldigt matlagningsintresserad).
    Men som du beskriver Sibylla kokkorv, så blir jag faktiskt lite sugen 😉 Det kanske dyker ner en burk på nästa inköpsrunda!

  3. Carbs be damned!! Efter 34 år i USA – varje gång jag kommer hem till Sverige så är första stoppet en Sibyllas Korvkiosk!! Hel special med mos och allt. Förlåt, men det finns ingen bättre kokt korv än Sibyllas. Bättre än godis i mitt tycke. Men just nu gäller det bulletproof coffee i stället för frukost som är fantastiskt och som håller en någorlunda mätt och nöjd till lunchdags. Besök gärna bulletproofexcec.com och Dave Asprey som kom på iden med denna kaffedryck. Han har lite galna ideer i andra ämnen men kanske intressant för några. Cheers!

    • Sibyllakorven är ljuvlig och jag höll fast vid den när hamburgarna dök upp.
      Den känns klassisk korvgubbekorv…
      Jag äter 2 utan bröd, med majonnäs. Det blir 100g korv.
      Resten i Specialen kan jag vara utan.

  4. Jag har mailats lite med tillverkaren och får snart veta lite mer detaljer om innehållet i korven. Min fråga var från början varför det måste vara druvsocker i korven. Svaret var för smak och färg. Frågade vidare om andelen socker av kolhydraterna. Jag är lovad svar på tisdag… 🙂

    Mycket god korv annars… Lite för god… 🙂

    /Tommy

    • Jag hade inte ätit korv på länge när jag hittade den här som är barndomsminnen för mig.
      Jag äter den inte så ofta men tar till den när det känns praktiskt.
      Se framför dig hur du, Ramona och jag sitter med en korvburk och en majonnästub på Mosebacketerassen. 🙂
      Om maken och jag är på vift och delar, händer det att jag äter 3 korvar.

      Jag var orolig för både potatismjöl och druvsocker först, men druvsocker som kommer efter salt är försvinnande lite. Jag tror fruktos är sämre val. Potatismjöl är inget jag skyr som pesten längre, vore det vete däremot. Kolhydrathalten avgör mina val.

      Jag får inte sug när jag tillsätter fett och jag är kvar i ketos.

  5. Visst har det funnits skyltar med ”Sibylla-korv” vid korvmackarna under åren? Jag köper ju aldrig korv i korvmackar nu för tiden, men kanske var ”en kokt med bröd” just Sibylla-korv?

Kommentarer är stängda.