Misslyckat test

Jag är väldigt fokuserad på att låta bli den mat mitt IgG-test visade att jag blir inflammerad av.

Testet innebär också att jag ibland äter det jag normalt inte äter men som inte finns på listan. Begränsningen när jag äter borta är så stor ändå att jag skulle vara glad om jag kunde vidga lite.

Igår var jag på en tillställning där det bjöds på wraps och gluten känns no no oavsett. Det glutenfria alternativet var samma mat i tacoscal dvs majs som bas.

Jag testade ETT skal med nötfärs och lite grönsaker och tänkte att ”det går nog”.

Visst kan det vara tillfälligheter, det är inte forskning mer än n=1 jag bedriver, men visst är det konstigt att jag är tvärdålig idag, när jag normalt mår riktigt bra och har ok energi?

Jag sov uruselt i natt och har magknip utöver vad jag klarar att hantera utan extra vila. Magen är i upplösningstillstånd och när det väl händer något är det som vatten och luft. Väldigt smärtsamt.

Det kommer att dröja länge innan jag testar majs igen.

Jag vet att jag får liknande besvär om något ”glutenfritt” är rett med maizena.

Jag känner mig lite uppgiven eftersom det är lika varje gång jag går bort. (Just den här aktiviteten är en kvällskurs). Jag blir helt enkelt utan mat och behöver alltid äta innan.

Förra kurstillfället sammanföll med LCHF-magasinets After Work på Blues Kök och bar. Vilken skillnad att få äta sig mätt på riktig mat innan.

10 reaktion på “Misslyckat test

 1. 1) Jag vill också kunna fika som och med alla andra!!
  2) Vad mycket skräpmat det finns!!
  3) Är det värt det? Nej. Men det är så svårt att inse det – och ännu svårare att acceptera det
  Och jag är så glad åt din blogg.

  • Tack Effie och jag kan bara hålla med på alla punkter. Mitt största problem är att vara förberedd och mätt i varje enskild situation. Är jag inte mätt är risken större att jag glömmer och testar

 2. Vet inte om det är ett alternativ för dig men jag har börjat med att ha med mig ägg/omett wrap två ägg 2 mat skedar kokogrädde eller vanlig grädde som jag stedan ster som pankokor och fyller sendan med något ex skinka alt rökt lax eller något ant som jag tycker om och tål rullar i hopp och tar med funkar perfekt för mig

  • Jag tål varken ägg eller komjölk så äggwraps fungerar inte. I min strikt antiinflammatoriska kost är det svårt att hitta lax och skinka som fungerar. Lax äter jag helst bara vildfångad till skillnad från odlad. Skinka äter jag helst inte pga de tillsatser de konserveras med. Jag gör undantag för skinka och lax när jag blir erbjuden av andra men jag köper sällan/aldrig själv.

 3. Jag har fått samma problem då jag gått i keto fullt ut i syfte att läka min kropp! Har helt tagit bort socker och spannmål och det har fungerat mycket bra sen två månader. Jag spelar golf och det ger mig huvudbry för på golfklubbarna finns det nästan inget som passar mig att äta. Ibland finns varm korv och då blir det två varma korvar. Kvalitén är dock olika men något måste man ju ha i magen. Igår gick jag själv, kom ut sent pga annat ärende och jag var redan hungrig när jag skulle gå min runda. Såg i kiosken det fanns golfmackor, dvs stekt ägg på bröd. Jag har dock börjat reagera på ägg så jag vågade inte köpa det. Jag gick min runda hade dock mycket vatten med mig så jag drack mycket. Kände lite huvudvärk ibland och tänkte att jag måste ha en liten burk salt i golfbagen! Var tvungen handla innan jag kom hem i rusningstrafik så gissa hur hungrig jag var då! Det blev en biff med beasås, dock köpt men det smakade gott då. Insåg att jag måste köpa mig Frozzypack som man kan lägga in i frysen och ta med mig bröd bakat på bönor som funkar för min del. Men då måste man smussla med det på cafeterian ifall jag golfar med vänner, de gillar inte att man då äter eget bröd. Men samtidigt så upptäcker man ju att man kan gå lääääääääänge utan att äta, bara man har vatten att dricka!

  • Åh så jag känner igen mig. Salt och vatten och msn klarar sig men det är ju trevligt att få äta också. Jättesvår matmiljö du beskriver men ack så vanlig

Kommentarer inaktiverade.