Läckerheter

Det finns hur mycket fin mat som helst, men vi har inget kök.

Det hänger plockade höns på marknaden med huvudet kvar och även kaniner och något annat djur med tofsen på svansen kvar. Det får mig att minnas en resa till Jerusalem på 70-talet där ett besök på marknaden ingick. Om det låg en fårskalle eller getskalle på disken var köttet färskt. Vi är inte vana helt klart och ibland vill jag också bli vegetarian.

Under vår bröllopsresa resa till Greklands mindre öar var det vanligt att gå in i köket och peka ut maten och sen få den tillagad. Tillbehör valde man direkt ur grytorna. Menyer fanns bara ibland och då enbart på grekiska.

Nu är alla menyer tvåspråkiga och många restauranger har menyer på de flesta språk med en flagga som visar vilket.

Det är svårt att beställa och komma ihåg allt som ska väljas bort, men man lär sig. Personalen ser ofta bekymrad ut när vi väljer bort potatis och ris men det går bättre nu än under tidigare resor.

Idag åt vi grillade grönsaker med grillad fetaost (får) och sen ”Slow Cooked lamb”. Väldigt gott.

Smör får vi ibland, men det blir mest olivolja och för att kompensera har vi smör i kylen på rummet