Blodsockerprojekt

Jag har länge funderat över att göra ett blodsockerprojekt och då kan ju en semestervecka passa bra. Då finns tiden och lusten på ett annat sätt än mitt i vardagen. Helst vill jag ha en kontinuerlig blodsockermätare men har inte kommit så långt ännu.

Jag har många funderingar över blodsocker. Vad är hönan eller ägget. Det är inte så lätt och självklart som jag många gånger tänkt. Det finns många påståenden som ska gälla alla och som inte fungerar på mig. Därför måste jag komma på en testmetod som fungerar på mig för att kunna bli lite klokare.

Sen jag fick mina provsvar i höstas har jag minskat radikalt på komjölk och då även smör. Jag har försökt ersätta smör med annat fett men det har inte gått så bra att jag är nöjd. Jag har ökat kolhydratmängden något med grönsaker jag inte visat intolerans emot och jag har ätit lite kikärter i olivoljefet hummus. Så länge jag gått ner i vikt har jag inte funderat så mycket, bara noterat vad som fungerat. Nu har det gått ett halvår och jag har konstaterat att senaste månaden har viktminskningen gått trögare och den röda tråden jag hittat är högre blodsocker. Just nu vet jag inte varför och det är därför jag vill testa.

Jag är sen 25 år konstaterad prediabetiker men har tack vare LCHF klarat mig från medicinering. Jag har oftast hållit mitt fasteblodsocker under 6,0 och det är där det krånglar nu. Nu har jag flera värden på 6,5 och det är ingen bra trend.

En reaktion på “Blodsockerprojekt

  1. Det där låter mycket intressant! Jag mäter mitt blodsocker och ketonvärde sen ca 4 veckor tillbaka och det svänger både upp och ner ibland, dock inga stora svängningar. Ett pusslande på vad som gör att det går uppåt och vad som är normalt för min kropp. Har inte kommit dit ännu men jag tycker det är spännande. Är dock i ketos hela tiden imorse hela 3.1. I går kväll mätte jag 4.9 i blodsocker och i morse stod det på 5.2. Det enda jag åt innan sängdags var en tsk kokosolja. Gryningsfenomenet vet jag om så det är nog därför mitt blir högre på morgonen. Och en sak till har jag kommit underfund med och det är att minska ner på proteinet och det rejält! De sista två dagarna har det blivit så och då kryper vikten sakta nedåt. Annars är det trögt.
    Se till och ha det skönt nu den här veckan!

Kommentarer inaktiverade.