Frukostpannkakor

När man äter vad jag skulle kalla äkta ketogen kost (det finns numer många avarter, så därav reservationen) så är det tre viktiga saker som alltid gäller

  1. Reducera kolhydraterna
  2. Begränsa proteinerna
  3. Ät rikligt med fett

Jag kommer senare att förklara varför jag efter så många LCHF-år utan frukost nu plötsligt äter frukost. Jag äter ett ägg som jag steker pannkaka på med hjälp av linfrömjöl och 50 g smör.

Rikligt med fett innebär minst 200g per dygn och då måste man börja redan till frukost om man inte vill äta smör med sked resten av dagen. Proteinet är begränsat och för mig blir det då ett ynka litet ägg. 50g smör med ett ägg blir en ganska simmig äggröra. det blir helt enkelt ägg och smör. Det fungerar bra det också men 1 tsk siktat linfrömjöl gör det till fyra små tunna pannkakor som numer är min frukost.

Det är mättande, särskilt när jag får fortsätta mer fett om jag önskar.
Det är gott, jag njuter faktiskt av att få äta pannkakor. Det är något som tilltalar mig.

 

Kaffet är helt borta

Suck? Ja i början var det tufft, men det går bättre och bättre.

Stekpannan är liten

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Frukostpannkakor

  1. Jag upptäckte Stephanie tack varje dig! Kollade på you tube o det verkar väldigt intressant! Jag äter Ketogen kost o har bra värden på ketoner men för högt BS. Jag undrar om du har fått bättre värden med ändrat kost o med uteslutande av kaffe?
    Elisabeth

  2. Nyfiken på varför du äter frukost; väntar på det inlägget (jag har testat frukost enligt Martina Johanssons metod mot leptinresistens; det stod jag inte ut med).
    Och måste det vara linfrömjöl? Eller skulle man kunna använda något annat som binder(det lät så komplicerat…) Jag har inget problem med skalen vad jag vet men föredrar ju att inte ha ännu fler produkter I köksskåpen.

    • Snabbsvar, det behöver inte vara mjöl alls. Det är att få i sig minst 50g smör och ett ägg som är tricket. Klarar man det utan behövs inget mjöl alls.

      • Jag har Inga problem att äta smör med sked, om det behövs. Men pannkakor är ju gott…! Undrade mest om det var något väldigt speciellt med just linfrömjöl, eller om man kan ge sig på klassiska pannkaksrecept med fiberhusk och vad mer man nu hade I…

Kommentarer är stängda.