Inte ens kokta ägg

Att hitta bra mat utanför hemmet är största utmaningen. Det som är färdigt att äta har antingen kolhydrater eller tillsatser jag inte är intresserad av, eller så är det för magert. Därför blev jag så glad när salladsbarerna dök upp i livsmedelsbutiker och bensinstationer. Plocka rena grönsaker och kokta ägg och lägga till tex avokado från grönsaksdisken och komplettera med majonnäs vore en bra nödlösning.

Det finns annat protein än ägg i salladsbarerna, men inget jag föredrar. Jag gillar skaldjur men det är så magert och charkuteriprodukter som skinka/kalkon osv avstår jag pga att jag misstänker tillsatser och att det blir för magert. Ost gå bort eftersom jag äter mejerifritt. Jag äter väldigt ren mat just nu så mycket jag kan och väljer de fetaste alternativen. Enda gångerna jag gör undantag är vid restaurangbesök, då är jag en frågvis gäst och när jag är bortbjuden (då är jag bara måttligt frågvis – känslig fråga).

På ICA-butiken där jag oftast handlar har de satt upp en pekskärm vid salladsbaren där man kan se innehållsförteckning på allt som serveras. Gissa om jag blev förvånad när jag insåg att kokta ägg inte var just KOKTA ÄGG plus NOLL tillsatser. Det stod att äggen innehåller citronsyra och det måste ju betyda att de kokta äggen är doppade i någon konserveringslösning för att hålla sig. Då vill jag hellre skala själv.

När jag senare dubbelkollade på PicaDelis hemsida fanns inget om citronsyra. Undrar därför vad som stämmer. De har alltså olika info beroende på var man letar.

Jag vet redan att många tycker jag är väl kinkig som avstår från citronsyra, men jag har kommit fram till att ju närmare 0 tillsatser jag kommer ju bättre mår jag.
Därför har jag skrivit ett särskilt blogginlägg om varför jag avstår.E330 (citronsyra).

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Inte ens kokta ägg

  1. Jag blev misstänksam när där fanns skalad och tärnad avocado! Och, mkt riktigt, konserveringsmedel m.m. tillsatt!!!

Kommentarer är stängda.