Kommentar

Jag hoppas det jag säger/skriver inte framstår som att jag bara äter ”kött och smör”. Jag äter grönsaker, men inte alla sorter och inte så många i taget och inte heller till varje mål. Det är lättare att analysera vad som fungerar om man inte blandar för mycket.

Jag äter även bär, men inte så mycket/ofta och det händer att jag äter frukt. Sen jag slutade med mejerivaror från kor (äter smör men inte så mycket i övrigt från ko) äter jag mer kolhydrater från tex rotfrukter. Under hela min viktminskning 2013 åt jag mindre mejerivaror och mer grönsaker än tidigare. Kolhydratmängden var förmodligen ungefär samma dvs ca 10-20g per dygn.

Jag har inte helt kommit fram till vad som fungerar viktminskningsmässigt, eftersom jag återigen stampar på samma ställe, men jag vet hur jag håller mig frisk och det är prio 1. Jag äter de grönsaker jag mår bra av och avstår oftast från dem som min IBS vaknar till liv av. Ibland äter jag dem också men då vet jag varför magen börjar bråka och då är det lättare att låta bli nästa gång.

Man får testa sig fram helt enkelt.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

4 svar på ”Kommentar

  1. Nej, verkligen inte 🙂 Kött/smör är mer en manlig fråga, men jag tror att en del kvinnor går vilse och får inte ut det de vill av LCHF, genom att de når vägs ände med fakir och vad gör man sedan? Jag uppfattar det som att du äter det du tål, vilket innebär en hel del, men inte allt. Jag har intresserat mig mycket för hormoner och magtarmhälsa och de goda bakterierna i tjocktarmen, närmare bestämt. Där kommer grönsakerna in, som jag alltid har ätit mycket av, men då låga i kh. Sedan har jag testat mig fram till att jag inte tål fruktos och möjligen fruktaner, efter att jag har undvikit gluten i flera år. Kostfibrer och sockerarter, allt är inte dåliga kolhydrater, utan den resistenta stärkelsen är intressant. Det har gjort att jag är inne i ett forsknings- och testprogram om detta med tjocktarmens behov av goda bakterier, var de finns, hur de verkar och samverkar med resten av våra olika system.

    Funkar det att äta ensidigt, som vissa gör, är det helt fritt. Men för mig funkar det inte. Mina kommentarer på Kostdoktorns sda modereras, så jag fick inte fram allt där, men HPA-axeln och hur den samverkar är mycket intressant, och helt säkert en del av förklaringen till fastlåst vikt.

    • Modereras dina kommentarer hos Kostdoktorn?! Jag har säkert inte läst allt du skrivit, Ann Kristin, men jag har aldrig någonsin sett att du har skrivit något som kräver moderering. Dina inlägg hör till de klokare och bättre. Ja, ja, man tar sig för pannan som de säger…

Kommentarer är stängda.