Tur med vädret

Med tanke på dagens skyfallsrapporter kan man nog konstatera att vi hade tur med vädret igår även om värmeböljan tog hårt både på hästar och människor. Jag var på hästtävlingar med sonen som kör fyrspann ponny och helgens tävlingar var i Sala.

Det var enligt termometrarna jag såg 34-35 grader vilket kändes overkligt varmt. Officiell temperatur vet jag inte.

Jag drack vatten hela dagen men lyckades även övertala mig själv om att det var dags för årets andra glass. Så fick det bli. Det var svalkande ja, gott? Rätt ok men värt? Vet inte faktiskt. Jag blev bara mer törstig. Svart kaffe och därefter vatten var det som släckte törsten bäst.

Vi hade en vansinnigt god sallad som lunch till hela teamet. Sonen äter LCHF nu under tävlingssäsongen (han blir piggare av det) så den var helt anpassad. Tänkte dela med mig som tips även om jag inte vet exakt hur dottern gjorde.

Pasta kokades separat för den som önskar lägga det i botten. Extra sås var Smetana med Ajvar Relish för den som vill ha. Salladen var med bas av stekt kyckling, fetaost och salami. Till detta blandad sallad med tomat, gurka, sockerärtor, paprika, oliver och tomatpeso.

Dottern har receptet och jag kan ha glömt något men det var supergott och alla åt med god aptit. Vi har kylväska med 12-voltssladd i bilen så att allt höll sig bra tills det var lunchdags.

Sonen kör fyra svarta shetlandshingstar, snälla som lamm utanför hagen.

Sonen kör fyra svarta shetlandshingstar, snälla som lamm utanför hagen.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

2 svar på ”Tur med vädret

  1. Den kylboxen är den bästa uppfinningen och helt oumbärlig på våra resor! Kalldryck och god mat måste man ha med sig 😉

Kommentarer är stängda.