Sommarvärme

Man ska absolut inte klaga på sommarvärmen, men några små tankar kan man väl ändå få ha?

  • Får man strunta i att äta när det är varmt?
  • Får man äta glass när det är varmt?
  • Får man dricka hur mycket vatten som helst?

Jag skulle kunna räkna upp 1000 frågor och jag har bara ett enda svar.

Man gör precis som man vill. Vi är vuxna och självbestämmande människor. Igår var jag på Julita gård med barn och barnbarn och där åt jag en glass. Förmodligen den enda den här sommaren. Första i alla fall.

Det var inte läge att äta så himla mycket mat, det kändes för varmt, men det gick åt mycket kaffe och väldigt mycket vatten. När vi sen stod där vid glasskiosken fattade jag mitt stora beslut. Jag är ingen glassfantast men jag gillar några få sorter och den här gången fick det bli mangosorbet. Mjölkfritt och utan sötningsmedel. Bara hederligt socker. Haha – man kan hitta på regler för vad som helst som man vill ha.

Gott var det i alla fall och jag har inte blivit negativt påverkad den här gången.

Pettsson och Findus på Julita gård

Pettsson och Findus på Julita gård

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

3 svar på ”Sommarvärme

  1. När det är så här ljuvligt varmt går mitt matintag på sparlåga. Det behövs inte alls så mycket som när det är kallt eller, för den delen, ”normalvarmt”. Däremot dricker jag mycket vatten och annat lämpligt. I morgon får det nog bli lite salt i mitt morgonvatten. Jag har inte tagit det sedan förra sommaren men känner att det nog är dags igen.

  2. Jag, som inte alls mår ngt vidare bra i värmen, har till min förvåning inga problem alls med att laga till och äta varm mat. Men saltet känns viktigare än någonsin måste jag säga. Funderar starkt på att skicka efter Celtic sea salt som Björn Hammarskjöld pratade om.

  3. Svårt är det, men helt rätt. Vi måste bestämma själva vad vi ”får” tillåta oss. Jag har precis intagit mixad vattenmelon vilken inte är direkt LCHF. Det blev över när jag fixade isglasspinnar av vattenmelon. Dock känns det i magen att detta var ovant. Gott var det hur som helst, vilket jag tycker är viktigast.
    Det man äter, det ska man njuta av.

    Det blir per automatik lite lättare maträtter så här i värmen. Inga grytor och långkok även om det ju vore suveränt att ha maten färdig när man kommer hem från en dag ute i värmen.
    Hmm, kanske skulle slänga i en stek i Crockpoten ;-P

Kommentarer är stängda.