Ytterligare en bloggtorka

Det blev ett abrupt slut på mina blogginlägg från London. Det var verkligen inte så lätt som jag trodde innan att uppdatera bloggen under resan. Jag använder min telefon som kamera och skriver från min Ipad. Så länge jag har tillgång till WiFi kommunicerar de med varandra så att alla bilder finns tillgängliga via iCloud. Att båda enheterna var laddade och hade tillgång till WiFi samtidigt visade sig var nästintill omöjligt i praktiken. Telefonen slukade ström och på de olika ställen vi var kunde jag oftast bara ha en enhet inloggad eller laddad i taget. Undantaget var Starbucks och därför blev det många besök där. De bjuder både på eluttag och Wifi så inte underligt att de är välbesökta. Jag tänkte avsluta så fort jag kom hem och komplettera de gamla inläggen med lite fler bilder men så blev det inte.

Jag blev sjuk. Ordentligt sjuk. Jag var dålig nästan en vecka efter hemkomsten och förstod inte ett dugg vad det berodde på. I kontakt med sjukvården skulle jag först avvakta eftersom jag även blivit förkyld. Jag hade så fruktansvärd enkelsidig huvudvärk att jag knappt kunde sköta det allra enklaste, tex gå rakt över ett golv. Jag låg i ett mörkt rum och ville inte röra mig. Huvudvärken kom och gick i skov och var vissa gånger outhärdlig. Till slut blev det så obehagligt att jag sökte på VC och där blev det sån panik att de ville ringa en sjuktransport omgående och skicka mig till ett akutsjukhus inne i Stockholm. Jag åkte till akuten själv och där blev jag prio 1 och kom in till en läkare på några få minuter. Den läkaren ”råkade” vara specialist på just huvudvärk och hon löste problemet direkt. Jag hade suttit i drag på turistbussen i London och även gjort lite annat som inte var så bra så jag har en inflammation i nacken. Hon satte fingrarna på en punkt och det gjorde så ont att jag skrek rakt ut. Det var rätt ställe kan man ju säga. Hon sa att det strålar ut smärta därifrån och min beskrivning var som tagen ur skolboken. Väldigt rar läkare och jag skulle gärna sitta i lugn och ro och prata med henne om min wiplash strax intill den här inflammationen som jag haft efter en bilolycka för ca 15 år sen. När jag fått veta orsaken till min huvudvärk blev jag genast piggare. Det är lättare att stå ut med smärta om man är 100 % övertygad om att det inte är farligt. Jag hann tänka både det ena och det andra innan hon fastställde orsaken. Idag 3 veckor senare är jag helt återställd, så jag tror hon hade rätt.

Sjukdomsperioden tog mycket tid från mina vardagliga göromål så bloggen fick vara medan jag arbetade ikapp. Nu känns det bättre och jag skall försöka komma ikapp med skrivandet. Det finns saker kvar från London att berätta och det har även hänt annat som kan vara värt att skriva om.

Nu skall jag fortsätta mitt midsommarfirande och hoppas ni läsare gör detsamma. I morgon påbörjar jag en liten minisemester med bil söderut och det kan finnas anledning att återkomma om den också.

Gerbe Rose - Det är extremt tidigt blom för rosorna i år.

Gerbe Rose – Det är extremt tidigt blom för rosorna i år.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”Ytterligare en bloggtorka

  1. Vilken tur även för oss deltagare på LCHF-campingen i Säffle att du hann bli frisk och kunde genomföra din suveräna föreläsning. Tänk vad vi hade gått miste om annars! Tack Margareta!

  2. Väntar på föreläsningen så jag skriver nu så jag får en blipp när den kommer.

  3. Tack Kicki, jag har precis de symptm du beskriver. Det ar nog dags att jag borjar undersoka detta problem pa allvar. (Det ar sa latt att ignorera for nar det val forsvunnit kan det ibland droja ett halvar innan det kommer tillbaka…)

  4. Annw
    Du kanske behöver uppsöka en kiropraktor/naprapat. Som du själv säger, massage ger kortvarig lindring
    Har själv nackproblem med tillhörande huvudvärk samt yrsel och korrigering hos kiropraktor samt regelbunden massage håller det i chack
    Slarvar jag med behandlingarna får jag problem direkt

  5. Vad skont att hora att allt ar bra nu! Man blir ju lite orolig faktiskt om det inte kommer nagon uppdatering pa flera veckor. Jag har sjalv ofta huvudvark, som maste bero pa en nerv/spanning precis dar du beskriver. Speciellt brukar det komma efter att jag styrketranat axlarna, eller burit tung ryggsack. Jag har dock aldrig undersokt detta narmare och forsokt gora nagot at det, eftersom jag tankt att det ar ”ofarligt” och gar over. Men kanske har du nagot forslag om vart man kan vanda sig?
    (Massage etc ger endast mycket tillfallig lindring for mig.)

  6. Vad skönt att du har fått ordning på det och mår bättre!
    Ser fram emot nya inlägg!
    Cecilia

  7. Bra att det inte var något värre!

    Det påminner mig om en arbetskamrat som fick rejäla bröstsmärtor och åkte in till akuten. Där tryckte en läkare på rätt ställe på bröstbenet varpå min arbetskamrat flög upp i taket. Inflammation i bröstbenet och tack och lov inget värre.

  8. Nu vet jag inte vilken telefon du har, men har du en iPhone kan du skapa ett WiFi-nät dem emellan, och då fungerar din Bildström (även om uppdateringen tar lite tid. Där kunde Apple gott skärpa sig lite). Jag brukar göra så, om jag tar en bild med iPhone’n och vill lägga ut det med hjälp av iPad’en.

  9. Ha en fortsatt trevlig midsommar, vi är nog alla glada att ha dig tillbaka 😉

  10. Skönt att höra att du är på bättringsvägen men vilken resa! Förstår att du inbillade dig både det ena och det andra innan du fick orsaken. Ha en bra fortsättning på midsommar!

Kommentarer är stängda.