Söndag i London

På förmiddagen besökte vi Svenska kyrkans högmässa i London. Där träffade vi makens gamla körledare. Vi bor nära varandra hemma i Sverige och när hon flyttade till London bestämde vi att nu får det vara dags med en Englandsresa.

Efter kyrkkaffet (svart kaffe med några ostbitar) vandrade vi i Regent’s Park och njöt av rosprakten. Både doft och blomning var fantastisk. Lite lunch hann vi med också. Jag ska skriva ett särskilt blogginlägg om maten vi ätit senare.

Nu började en fot säga ifrån så det fick bli t-bana ner på stan. Där hamnade vi på Oxford Street som vi promenerade via Mable Arch till vårt mål för kvällen, puben Duke of Kendal (norr om Hyde Park).

Där träffade vi körledaren igen och flera Londonsvenskar förutom locals. En genuin pubmiljö med en gammal kvinna (89 år) vid pianot och allsång/soloframträdanden hela kvällen, lite av Speakers corner för sångare. Det måste upplevas (pågår varje söndagkväll) på plats om man vill förstå.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

7 svar på ”Söndag i London

  1. Ar riktigt nyfiken pa dina erfarenheter av att halla sig till strikt lchf i England. Hoppas det kommer ett inlagg om det sa smaningom! Som jag tidigare skrivit tycker jag att det ar lattare an i Sverige, men jag vet att ”myten” sager annorlunda…

    • Det går att äta strikt LCHF i London, men det tar tid. För oss som inte hittar och inte exakt vet vart vi skall gå oavsett om det gäller att hitta mat eller vart vi ska så var det inte så lätt.

  2. ”Pret a manger” kaffe o. sandwich kedja säljer proteine pot, två hårdkokta ägg, inget fett, men det kan man ju fixa själv.

    • Vi var in på flera av dem och letade ätbart, men vi var frusna och sugna på varm mat så det blev inget. Precis som du säger fett får man stå för själv.

Kommentarer är stängda.