Annorlunda

Under mina 8 år som sajtvärd för Kolhydrater iFokus har jag fått många vänner. En del internetvänner som jag aldrig träffat utanför nätet men också väldigt många som jag haft förmånen att lära känna lite i det verkliga livet i samband med resor och konferenser. En sådan vän är Åsa. Hon är en sådan klok kvinna att dagens inlägg blir dedikerat till henne.

Idag påminde hon mig om det lilla ordet ANNORLUNDA. Hur stor skillnad i livet det kan bli om man tänker efter och gör annorlunda.

Jag tänker så här att om vi ätit LCHF på ett visst sätt under en lång tid utan att få de resultat vi önskar då är det viktigt att göra något ANNORLUNDA dvs vi måste medvetet ändra på något (bara en sak i taget så vi inte tappar bort oss i förändringar och inte uppfattar vad som gör vad). Om vi inte gör den förändringen kan vi inte heller förvänta oss att resultatet blir annorlunda. Logiskt va?

  • Äta/dricka till frukost eller ingen frukost alls?
  • Planera ätfönster (om du fastar ibland)
  • Hoppa över måltid – äta fast jag inte är hungrig?
  • Äta mellanmål – 0, 1 eller flera
  • Middag/kvällsmat – när, hur mycket och vad?
  • Dricka vatten – det kan man göra på många olika sätt.
  • Tugga tuggummi

Listan kan bli oändligt lång och bara du vet vad din egen lista innehåller. Tuggummi skrev jag dit för att jag själv satt fast i V6 under många år. Det gjorde underverk att ta bort den boven (gav mig sötsug och behov att stoppa något i munnen förutom sötningsmedel och annat förmodligen onyttigt).

Åsas och min diskussion tidigare idag var om ett helt annat ämne – nämligen det väldigt viktiga som handlar om hur vi disponerar vår tid. Det kan man fundera över väldigt länge. Där har jag från och med igår kväll gjort något för mig väldigt annorlunda, men det kommer jag att skriva om senare, när det mognat lite.

Våga göra annorlunda

Våga göra annorlunda

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Annorlunda

    • Fint bild och ja så sannt. Det kan vara svårt kbland att jämnt och alktid känna att nu går man igen andra vägar än ”Svensson” vägen..detta var mycket lugnande att se och läsa.

  1. Jag gav upp mitt älskade tuggummi för ca två månader sedan. Det har inte gjort någon inverkan på vikten och det var verkligen en sorgeprocess, men jag hade äntligen erkänt för mig själv att jag var beroende av eländet. Det var en sak att för rätt många år sedan erkänna att jag nog faktiskt inte ”kunde sluta när jag ville” med godis, kakor o bullar. Men tuggummit var ju sockerfritt, hur sjutton kunde DET trigga igång sockersug? Men det gjorde det, inte alla sorter men framför allt EXTRA. Men nu kan det gå dagar utan att jag tänker på tuggummi. Godis, däremot är sällan långt ifrån mina tankar, men återfallen är färre och det är längre emellan…
    Idag ska jag försöka överleva en 5:2 dag för första gången…. Det har suttit långt inne att ens överväga.

  2. Dina texter far mig alltid att tanka till! Tack for att du delar med dig!

Kommentarer är stängda.