Forskning för dummies

Jag blir så glad för att det finns tillräckligt många intresserade som kan plocka ner forskningen så att vi andra kan läsa den med intresse.

Jag har med min bakgrund kompetens när det gäller att läsa och förmodligen förstå en hel del forskning, men jag avstår ändå och åtnjuter istället när andra gör jobbet och sammanfattar till begriplig svenska.

matte

Varför?
Därför att jag är lat och lever ett liv skulle ungdomarna i min närhet säga.

Nej det är inte därför.
Det finns så många fällor när det gäller forskning och skall man ta hänsyn till alla dem så är det en hel vetenskap i sig och jag är faktiskt inte så genuint intresserad att jag spiller min fritid till det. Får man säga så?

Däremot gillar jag att ta del av det andra kommit fram till och då menar jag inte dem som googlar sig fram och läser abstract i PUB-med som de sen svänger sig med i långa kopierade haranger. Jag menar att jag läser och lyssnar till dem som har förmågan att bryta ner och förklara på vanligt språk vad som är essentiellt och inte. Det finns några som jag har större förtroende för än andra och dem läser jag och lyssnar till.

Min egen logik och självupplevda erfarenhet får sen avgöra vad jag fortsätter med och inte. Det finns många som delar med sig på nätet, i böcker och på föreläsningar och jag gör vad jag kan för att spåra upp fler genom att hålla mig framme i de sammanhang de medverkar.

Därför är det med sorg jag konstaterar att det nu är dags för årets LowCarb-kryssning i Karibien, jag hade gärna varit med. 🙂 Det är så många talare jag lyssnat till under de båda kryssningarna jag varit med på och jag skulle gärna höra dem igen och även dem jag inte hört. I år är tex Dave Asprey med, han som introducerade fettkaffet. Tänk att få träffa honom live 🙂 och be om ursäkt för att jag bytte namn på hans dryck.

bullet

MEN Martina Johansson och Tommy Runesson är där och bevakar för LCHF-magasinets räkning och jag ser fram emot vad de kommer att dela med sig av framöver, både i tidningen och i bloggform.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

6 svar på ”Forskning för dummies

  1. Just ovanstående bloggar + din och även Annika D’s är de jag regelbundet läser varje morgon till mitt fettkaffe. Ibland blir det en lååång fikastund när det finns intressanta länkar här och var. Lärt mig massor här över åren.

  2. Det mesta jag lärt mig om lchf, har jag nog faktiskt lärt mig genom att läsa på forum, i bloggar mm i flera år. Hur folk testat och gått på nitar och gjort om och lyckats. Har försökt läsa ”tyngre” saker för att lära mig på djupet, men jag har inte fixat det på egen hand. Tålamodet tryter. Det gick åt en hel del av den varan under kostrådgivarkursen (skulle nog ansträngt mig lite mer på naturkunskapen i skolan…), men till slut satt det! Men jag är ytterst tveksam till att jag nånsin kommer att grotta ner mig i forskningsrapporter.

    Jag är också enormt tacksam för att det finns folk som kan göra det krångliga begripligt. Martina är helt klart en av dem. Kostdoktorn och Ann Fernholm är två till.

Kommentarer är stängda.