EKO Oxfond

Hur glad kan man bli av att hitta en för mig helt ny och direkt ätbar produkt, dvs utan tillagning.
Jag kan bli lyrisk ibland och det blev jag den här gången. Eller… först blev jag som vanligt skeptisk så jag köpte bara en burk, det var för bra för att vara sant…så här stod det på förpackningen.

Färsk EKOLOGISK OXFOND:
KRAV-ekologiska nötben & nötkött, KRAV-ekologiska mortt roch gul lök, vitlök, vitpeppar, lagerblad, salt.
That’s all, precis som att man kokat själv och det var ju det jag inte gjort 🙂 Det finns alltså producenter som vet vad vi vill ha för mat. Det bådar gott.

Jag köpte som sagt en burk för att smaka och se om den var ätbar och det var den. Den passade mina smaklökar utmärkt och finns på ICA i närheten av mitt jobb dvs jag kan dricka buljong till lunch om jag inget annat kommer på. Det är 520ml i en burk och det får jag utan problem i mig. Det blir enligt näringsvärdet på burken 10g protein, knappast något mätbart fett och 6g kolhydrater. Tillsätter man 2 msk smör under uppvärmningen så är fettkvoten fixad. Annars är den ju ypperlig om man vill ha buljong till något kok därhemma, jag tänker mig tex i min Crock Pot eller så.

Scandinavian Organic FÄRSK EKOLOGISK OXFOND

Scandinavian Organic FÄRSK EKOLOGISK OXFOND

Jag har inte testat de andra smakerna, men nästa gång jag kommer dit skall jag läsa på de förpackningarna också och se om de passar.

För den som vill läsa mer finns det en hemsida.

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

1 svar på ”EKO Oxfond

  1. Härligt, Margareta! Tack för tipset! Jag har saknat en sådan här produkt för egen fond blir det inte av att göra.

Kommentarer inaktiverade.