Vad är tillåtet?

Under mina år som strikt följande LCHF har jag ofta fått höra antingen
”Det där kan/ska väl inte du äta”
eller
”Bara idag kan väl inte vara så farligt”

Jag köper inte något av de resonemangen. Jag äter precis vad jag vill och när jag vill och jag avstår även vad jag vill när jag vill.

Det här är en av mina framgångsnycklar – nämligen kontroll. Jag har kontroll. Om jag vill äta några clementiner och dricka vanlig glögg innan jul, då gör jag det och om jag inte vill smaka på det nybakta fantastiska brödet då gör jag det inte.

Vad som är logiskt i detta vet bara jag själv och det behöver ingen annan bry sig om.

Ni skall få veta logiken. Min alldeles egna logik. Jag är alltid 100% glutenfri, dvs jag avstår från allt bröd oavsett hur gott det eventuellt skulle vara. Jag avstår även från charkuterier med hur låg kolhydratprocent som helst så länge någon av de futtiga grammen kommer från något som innehåller gluten. Tidigare är jag gått mer på procentsatser, men de är inte lika viktiga numer.

blossa01

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

5 svar på ”Vad är tillåtet?

  1. God fortsättning på det nya året och ditt nya lättare liv.
    Då är det väl dags med ett nytaget porträtt i blogghuvudet…
    Har själv lämnat Fruängen för Laxå och jag väntade inte till 65 för att avsluta min yrkeskarriär..
    mLCHFh B-) .

  2. Mitt problem har alltid varit att jag har svårt att säga nej, både till mig själv och andra. Jag halkade in på LCHF 2008 och har halkat in och ut sen dess. Under dessa år har jag läst på en massa och från juli/augusti 2012 har jag inte halkat fullt så mycket och t.o.m känt att jag haft kontroll större delen av tiden. Detta har resulterat i runt -10kg vilket har känts fantastiskt! Tappade kontrollen i slutet av november efter mammografi o operation före jul. Nu har jag återtagit den och nu finns bara en väg framåt. De återstående 15 kilona spelar inte så stor roll längre, nu gäller det bara att äta sig frisk. Fast jag klagar väl inte om det försvinner ett o annat kg på vägen förstås:-)

  3. Dejligt at du er tilbage igen. Flot køkken. Følg din kamp med vægt og helse. Glæder mig til at læse mere om dine tanker. Takker.:-)

  4. Där satte du huvudet på spiken, precis så resonerar jag också, allt som innehåller gluten får vara för mig också så länge jag bjuds på saker men min frukostknäckemacka med smör och massor med ost 😀 den rör ingen och den är mitt måste varje morgon så min logik vacklar även där!

Kommentarer är stängda.