Ketonmätning – vecka 4

Veckan efter midsommar gick värdena neråt igen och jag var glad så länge jag höll mig över 1,0-gränsen. Därför blev jag extra nöjd när jag på lördagmorgon under LCHF-magasinets campinghelg i Säffle för första gången passerade den magiska 1,5-gränsen. Sten Sture Skaldeman hängde på och började mäta ett par veckor efter mig och vi har jämfört våra värden och erfarenheter. Jag ville hitta någon fler att utmana som verkligen skulle kunna utvärdera resultaten och komma med bra reflektioner.

Under lördagkvällens grillfest försökte jag intressera den norske bloggaren Ronnie Mathiesen och det visade sig vara enklare än jag trodde. Han förstod direkt vad jag menade och ville absolut börja testa. Han redogör för resultatet på sin blogg Lavkarboliv.

Ronnies särbo Monique Forslund blev så klart intresserad när Ronnie började höra sig för om föreläsningarna hon varit med på under The Low Carb Cruise 2012, så hon dammade av sina föreläsningsanteckningar och gjorde ett inlägg om det på sin blogg Lifezone och sen dess är även hon igång med att redovisa resultaten på bloggen.

Monique Forslund föreläste om LCHF för barnfamiljer under The Low Carb Cruise 2012

Det skall blir särskilt spännande att följa Monique och Ronnie eftersom båda är sådana träningsatleter. Personligen tror jag att OS 2016 kommer att avgöras med hjälp av ketogen kost. Vi hörde av Jeff Volek att den fantastiska skidåkerskan Lindsey Vonn äter LowCarb och här i Sverige har Björn Ferry och Jonas Colting nått fantastiska resultat på kolhydratreducerad kost och den dag de anammar denna extremt ketogena kost kan väl vad som helst hända :-). Jag misstänker att det finns fler atleter där ute i världen som förstått att man inte kan gå ”tom” om man fyller tanken med rätt bränsle.

För en atlet gäller det att välja rätt bränsle

På söndagmorgon mätte jag för första (och hittills enda) gången upp ett värde över 2,0 och kurvan började se riktigt snygg ut..

Ketonvärden uppmätta v 26 2012

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”Ketonmätning – vecka 4

 1. Pingback: Mer dal än berg i banan + v 10 | Vägen till 65

 2. Det ger inspiration att höra inspirerande talare 🙂 och det är bra att vi är fler som mäter.

  • Bra Åse, du leder just nu första-sticket-någonsin-tävlingen som jag just uppfann.
   Nej, skämt åsido, tävling om bästa värdet hoppas jag innerligt inte det blir eftersom allt verkar vara så individuellt, men det är i all fall ett fantastiskt bra värde med den erfarenhet vi hittills har. Vad jag vet är du nummer 6 som rapporterar här i Sverige! Alla med den gemensamma nämnare att vi har hört Jeff Voleks föreläsning live – så den måste gett intryck 🙂

 3. Detta är ju superspännande!
  Margareta, du kan möjligen inte dela med dig av artikelnumret på blodketonstickorna, som du med så stor möda inhandlade? Efter dina erfarenheter är jag nästan ”rädd” för att gå till apoteket och beställa.

 4. Ja, det är bra att det är flera som kommer att mäta ketonvärden. Spännande!

Kommentarer är stängda.