En hel busslast på besök

Idag hände något märkligt vid mitt fågelbord (nya Arlandabanan).

Det kom en hel svärm småfåglar jag aldrig sett innan och de riktigt invaderade matbordet och satt kvar så länge att jag både kom på att jag skulle ta kort och fick fram en mobilkamera. De som inte fick plats åt på marken från den rike mannens bord. Den lilla blåmesen till vänster är en van besökare vid mitt matbord och han satt länge och väntade på sin tur. Kanske vet han att maten inte sinar på den här krogen.

Tråkigt att jag inte hade tillgång till bättre kamera, men det kanske är någon skarpsynt som kan se vad det är för en sort? De både kom och for i en stor svärm, alla på en gång.

Invasion av småfåglar

Invasion av småfåglar

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

8 svar på ”En hel busslast på besök

  1. Vilka härliga fågelbesök, steglits och stjärtmes, hoppas det kommer en och annan stenknäck. Här har rödhakarna tidig vårkonsert.

  2. Hemma hos mig äter de solfrosfrön. Och sen har jag det riktiga finfrämmandet, stjärtmesar, som föredrar mataren med jordnötter. 😀

    • Å, stjärtmesar som är så gulliga! 😀 Jag har tyvärr aldrig sett någon sån ”live”, bara på foto. Min favorit av de jag ser häromkring är nötväckan, för sitt ”grafiska” utseende. Dessutom ser den rolig ut när den går upp-och-ner-vänd längs trädstammen.

      • Av en händelse så såg jag några små näpna mesar denna vecka på promenad, kollade när jag kom hem och det var brittiska stjärtmesar, de ser inte riktigt ut som de svenska, men oerhört söta.

    • Så roligt, de vill ha hampafrön lärde jag mig i förra veckan och nyfiken som jag är såg jag till att köpa och lägga ut det, det är nog bara 3:e dagen det finns med på brickan.

  3. Det är steglits, Margareta. 🙂 Jag har sett ovanligt många här hemma också i år.

    • Åh tack Åsa. Jag har aldrig sett dem innan, men jag har en kollega på jobbet som pratar om dem och hon sa till och med vilken mat jag skulle ha för att få hem dem. Tänk att det fungerade. Det är bara några dar sen jag köpte och la ut hampafrön.

Kommentarer är stängda.