Svart-på-vitt, ketoner v 42

Idag roade jag mig med att göra ett helt nytt diagram. Istället för mätning-varjedag-principen har jag räknat ut medelvärden för varje vecka sedan starten i juni 2012.

För mig blev det väldigt tydligt hur det skall se ut när det fungerar och nu är det bara att försöka ta sig dit. Glappet i somras är den veckan jag inte fick tag i stickor, annars är det en kontinuerlig kurva.

Dagens mätvärde efter gårdagens minimala lunch och kvällens goda middag blev 0,8, dvs något upp men inga jättekliv.

Ketonmätningar i medeltal veckovis under 2012

Tack för att du läste, välkommen tillbaka

16 svar på ”Svart-på-vitt, ketoner v 42

  1. Hej Margareta!
    Vad heter den medicinska termen för ketoner i blodet? Ska snart in på årskontroll och tänkte be dem mäta min ketonhalt i samband med andra prover som tas.

    Har ätit LCHF drygt 2 års tid…så lite nyfiken på att se ketonerna. 🙂

    Tack för en intressant blogg!

  2. Jag är nog här för det mesta.. 🙂

    Så du ser proteinet som en tröskelnivå (förutom lågt kh givetvis).

    Väntar på din mer utförliga blogg om det !

    ha en bra dag – här är det ösregn och grått….

  3. Upprepa gärna Margareta – hur var din matfördelning veckorna 31-39 då du låg i högsta ketos? I % och i absoluta tal. Du har säkert skrivit det efter hand, men skulle gärna se det i medeltal och koncentrerat i några tal.

    För mig verkar det inte som om enbart hög fetthalt hjälper (kring 120-185 gr fett/dag), allt annat påverkar också. Och det är inte det enklaste att peta i sig så här mycket fett…även om man (konstigt nog 🙂 ) trots det fungerar normalt och hjärnan är inte (ännu) förstörd.

    • Hej Berndt! Kul att se dig här.
      Min matfördelning är ungefär som jag skrivit tidigare, den Jimmy Moore rekommenderar på sin blogg dvs 85E% fett, 12E% protein.
      Eftersom jag inte väger och mäter hela tiden blir det inte exakt och det tror jag inte är nödvändigt.
      Det viktiga är att inte få i sig för mycket protein.
      Jag kanske skall skriva ytterligare ett blogginlägg om det.

  4. Hälsar på och tänkte följa dig och se om jag kan haka på i ditt ”vind-drag” 🙂
    Tycker att det låter spännande med att du mäter ketoner och gör kurvor, men vet
    inte mycket alls om det. Men alltid kan man ju lära sig något nytt.

    Ha en trevlig kväll.

  5. Visst blir sambanden tydligare även om jag bara har 7 veckor, snart 8 men verkar som jag måste över 2 i ketoner för att få i gång viktnedgång och mer fett (kokosolja och smör) i kvällsdryck verkar putta upp värdet.

    • Jag vet sen förra uppgången till optimal nivå att ökat fettintag ökar värdet, men det finns någon slags gräns för hur mycket fett man får i sig utan att må illa 🙁

  6. Intressant Margareta, eftersom jag är lite siffernörd 🙂 själv undrar jag om tagit medelvikten per vecka och jämfört med startvikten eller räkna på något annat sätt.

    • Ja det är medelvikten per vecka jämförd med startvikten! Dessvärre blev det inte -3kg då utan bara drygt 2, men det får jag leva med.
      Alltså samma data som i alla andra diagram jag visat. Jag har gjort lika med ketonerna, dvs medelvärdet per vecka. Därför syns inte berg-och-dalbanan lika mycket 🙂

  7. Nog verkar det finnas ett samband där iaf! Nu börjar det verkligen kännas som att LCHF-Sveriges ”självforskning” ger ordentliga resultat! Tummen upp!

      • Varje ny upptäckt är ett steg på vägen! Även om du inte ser de resultat du önskar, så bidrar du till ickesponsrad och äkta vetenskap. DET är något att hänga i julgranen, så att säga 🙂

  8. För mig är det också så att jag bör ha ett ketonvärde som är uppåt tre och gärna däröver, för att det ska synas något positivt på vikten. Samt att BS är som är under 5 mmol.
    Enkelt i teorin men definitivt inte i praktiken!

Kommentarer är stängda.