Mätstickor för ketoner

Jag har fått några frågor om hur man köper ketonstickor billigast.

Jag vill uppmärksamma er på att man inte kan blanda mätare och stickor från olika märken på mätare. Ni som köper mätare från A Menarini Diagnostics måste också köpa stickor som hör till deras mätare Gluko Men LX Plus.

Vilken leverantör som är billigast för just den mätaren vet jag inte, eftersom jag själv använder den andra.


Tack för att du läste, välkommen tillbaka

10 svar på ”Mätstickor för ketoner

  1. Hej en fråga har gått ner fin fina 20 kg på 5 månader men jag har känt en hel del trötthet under den här tiden kan det vara för att jag inte varit i optimal ketos, när jag mäter ketos blod på morgonen så ligger värderna på 0,4-0,8 när jag mäter på kvällen så ligger jag på fina 1,5-3,0 så min fråga är jag i ketos eller inte? jag går ju ner i vikt men det är tröttsamt med tröttheten.är det bara morgon mätningen som räknas innan frukost ?har mätt en månad och lyckas inte komma över 0,9 på morgonen,det är lite klurit det här desto mer man läser desto konstigare blir det men det är ju intressant jag går ju trots allt ner i vikt,tacksam för svar

    • Hej Patrik och välkommen hit! Grattis till ett fantastisk bra resultat och tack för att du kommer hit och delar med dig av din framgång.
      När det gäller den optimala ketosen är det fastevärdet på morgonen som räknas, vilket innebär att du inte är i den optimala zonen även om fettförbränningen pågår, vilket du skall vara glad för (oftast lättare för män). Den euforiska känslan kommer, om du frågar mig, när man varit stabilt inom 1,5-3,0 under några dagar, kanske en vecka, det är då jag sover mindre och känner att jag kan ”flytta berg”.

  2. En fråga – inte om mätstickor men om magic bullet…
    Hur stor är behållaren till originalet?
    Coop säljer en men där är behållaren/muggen på 750 ml. Är den för stor?
    Får inte tag i en äkta…

      • Tack Margareta! Då kan jag köpa en på Coop för 250:- Perfekt!
        Jag har just fått min ketonmätare och ser nu ut som en nåldyna i fingertopparna…;-) Tog några försök innan jag fattade att det var MER blod som behövdes för att ge utslag.
        Värdet blev 1.0 – så nu är det bara att fundera på vad som skall förändras!
        Byter du nål varje gång?
        Tack för att du inspirerar!!!

        • Jag byter nål ”ibland” – vågar knappt säga högt. En diabetiker som sticker mycket och ofta sa en gång att man känner när det är dags att byta nål. Då ömmar det efteråt. Med en ny ren nål ömmar det inte.
          Självklart byter man ALLTID nål mellan två personer.

          • Tack igen Margareta!
            Då tänkte jag helt rätt… Verkar faktiskt tänka ganska rätt vad gäller kosten också – mitt ket.värde var på 1,7 idag 😉 Hurra!
            Det tackar jag också dig för!
            Du fick upp mina ögon för MER fett och mindre protein!

Kommentarer är stängda.